PGA Championship: A quiz show spanning a century of PGA golf. – Sports Talk Florida

TULSA, Okla. (AP) – How well do you know the history of your PGA Championship? Try this quiz:

1. Name the only Southern Hills Grand Champion to par on the 72nd hole.

a.) Raymond Floyd

b.) Tiger Woods

c.) Hubert Vert

2. Who has the biggest margin of victory in the PGA Championship?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Rory McIlroy

3. Who was the oldest player to make the PGA Championship his first major tournament?

a.) Julius Boros

b.) Jerry Barber

c.) Rich Beem

4. What is the surname of the only brothers to have won the PGA Championship?

a.) Hebert

b.) Wadkins

c.) Alu

5. Who is the only player to have won the PGA Championship twice on the same course?

a.) Walter Hagen

b.) Tiger Woods

c.) Paul Runian

6. Name the first PGA champion to win in stroke play.

a.) Walter Burkemo

b.) Bob Rosburg

c.) Dow Finsterwald

7. Lanny Wadkins won the first PGA Championship sudden death playoff. Where was it played?

a.) Valhalla

b.) Pebble beach

c.) Shoal Creek

8. Who is the oldest PGA champion?

a.) Phil Mickelson

b.) Jack Nicklaus

c.) Raymond Floyd

9. This player’s only sanctioned victory on the PGA Tour was the PGA Championship. Name it.

a.) Jack Fleck

b.) Shaun Michael

c.) Ye Yang

10. Jordan Spieth and Arnold Palmer are among the three players to have won every major tournament except the PGA Championship. Who is the other?

a.) Tom Watson

b.) Sam Snead

c.) Nick Faldo

11. This will be the seventh PGA Championship in Oklahoma, more than all but three states. Where was the first?

a.) Southern hills

b.) Twin Hills

c.) Oak

12. Who was the last PGA Champion to go wire-to-wire without strings attached?

a.) Raymond Floyd

b.) Hal Sutton

c.) Brooks Koepka

13. Who was the last player to win the PGA Championship on their first try?

a.) Keegan Bradley

b.) Collin Morikawa

c.) John Daly

14. Who was the first European-born player to win the PGA Championship in stroke play?

a.) Martin Kaymer

b.) Padraig Harrington

c.) Jay Hebert

15. Name the only player with a 63 in the final round of the PGA Championship.

a.) Brad Faxon

b.) Vijay Singh

c.) Thomas Bjorn

16. Greg Norman is the only player to have lost all four majors in the playoffs. Who beat him in extra holes at the PGA Championship?

a.) Bob Tway

b.) Robert Gamez

c.) Paul Azinger

17. Name the winner of the PGA Championship with the lowest world ranking.

a.) Shaun Michael

b.) John Daly

c.) Phil Mickelson

18. John Daly is the latest substitute to win the PGA Championship. Who withdrew to bring him into the field?

a.) Blurred Zoeller

b.) Nick Price

c.) Johnny Miller

___

ANSWERS

1.b

2.c

3.b

4. a

5.b

6.c

7.b

8. a

9.b

10. a

11.b

12.c

13.b

14.b

15. a

16.c

17. one

18. one

___

More AP Golf: https://apnews.com/hub/golf and https://twitter.com/AP_Sports

Comments are closed.